het is mij gelukt een korte keten te realiseren. Iedereen die datzelfde doel heeft, wil ik graag helpen!

Ik ben Geert Lindenhols, koolzaadteler in Zuidwolde. Hier produceer ik Koolzaadolie, veldbonenmeel en veldbonennootjes (borrelnootjes)

In de ruim tien jaar dat ik koolzaad verbouw heb ik gezien dat het een geweldig gewas is met heel veel mogelijkheden. Het is zonde om die mogelijkheden niet volledig te benutten. Daarom ben ik de olie uit het koolzaad gaan halen. Dat doe ik op een duurzame manier. In mijn bedrijf ga ik voor energieneutraal; Een inventieve windmolen zorgt voor de energie die nodig is om de oliepers te laten draaien. En mijn trekkers die rijden op een mengsel van, hoe kan het ook anders, koolzaadolie. Zo ben ik altijd aan het bedenken en doen hoe akkerbouw duurzamer kan, met oog voor de omgeving, biodiversiteit en het milieu.

Het productieproces is zeer eenvoudig, niet echt spannend maar wel mooi om te zien! Voor mij is het belangrijkste dat er mooie schone olie is aan het eind van het proces.

Door bij te dragen aan Dubbel Drents Goed hoop ik te bereiken dat consumenten ook het belang van een korte voedselketen in gaan zien.

Mijn belangrijkste doel is een korte voedselketen en dat heb ik bereikt! Iedereen die hetzelfde doel heeft wil ik graag helpen. Naast de korte voedselketen produceer ik een gezond product wat meehelpt aan de gezondheid van de mensen.