Een betere en gezondere wereld creëren we zelf, als we bewuster zijn van onze keuzes.

Mijn naam is Annemein de Graaf en ik ben de oprichter en boerin van De WolleSik, een geiten- en schapenboerderij in Linde. Ik run op kleinschalige, diervriendelijke en biologische wijze deze boerderij. Voor geiten en schapen heb ik grote passie, net als voor het boerenleven en de natuur. Ik geloof in een harmonieuze samenwerking met de mens, dier en natuur.

Van de geiten- en schapenmelk maak ik ambachtelijke kaas. De mannelijke dieren worden na een jaar op de weide geslacht en verwerkt tot heerlijke vleesproducten.

Diervriendelijkheid, transparantie, ambachtelijkheid en aandacht vind ik het belangrijkste in het productieproces. Met diervriendelijkheid bedoel ik dat we als mens bereid zijn een stapje terug te doen en eerlijk te kijken naar wat we van een dier verlangen en daarbij de natuurlijke behoeften in het oog houden.

Ik draag bij aan Dubbel Drents Goed omdat ik het belangrijk vind dat de productieprocessen eenvoudig en eerlijk zijn, en dat de consument weet wat het verhaal achter het product is.